Verdere tips

We hebben hele goede ervaringen met een persoonlijk en ambachtelijk bedrijfje in Kootwijkerbroek dat landelijk werk levert en ook persoonlijke wensen in aanmerking neemt. Het is Van 't Foort Hokkenbouw.. Men heeft ook ideetjes van BunnyBin overgenomen en deelt onze folders uit. Leuk dat men ook het dierenwelzijn niet uit het oog verliest. Noemt u ook dat u hen eventueel kent via onze site, of dieren van ons heeft, dit maakt onze samenwerking des te inniger.

Speelgoed
schuilhuisGrVergeet u niet om aan speelgoed en afleiding te denken voor de dieren? Een nieuwe doos met krantensnippers gevuld bijvoorbeeld, wc-rolletjes met hooi gevuld dat eruit steekt, een klein vla/ijs-emmertje met gaatjes erin en daar een beetje voer in dat er via de gaatjes uit komt en waar de dieren voor moeten werken. Verberg het voer op meerdere plekken zodat ernaar gezocht moet worden!
SnoepbalGrKijk alleen met kranten uit dat het dier en niet teveel van gaat eten, dit kan leiden tot verstoppingen bij het dier. De meeste konijnen eten een klein hapje, dit kan geen kwaad.
In dierenspeciaalzaken zijn speciale ballen te koop waar voer in gedaan kan worden. Het dier zal de bal door het hele huis laten rollen. Voor eigenaren van het dier is het een leuke bezigheid om te bekijken.


De bekende kattentunnels zijn ook ideaal voor uw konijn, schaf er meerdere aan zodat er als het ware een grote tunnel ontstaat. Het dier zal er graag gebruik van maken maar kijk uit dat het dier het materiaal niet gaat opeten.
Bij Ikea zijn manden te koop die gebruikt worden als hondenmanden, schaf er eens eentje aan die niet voorzien is van een laklaag. Een heerlijk object om aan te knagen zodat deurposten, kozijnen e.d bespaart blijven.
Nog leuker is aanschaf van een houten kist, te koop bij karwei, gamma. Deze wordt vaak gebruikt als opberghok, de opening bevindt zich aan de bovenkant.
Leuk voor het konijn om aan te knagen en om in te spelen. Maak aan de zijkant een ronde opening, het dier zal snel doorkrijgen dat hij door de opening in de kist kan komen, een leuk donker beschermend hok waar heerlijk aan geknaagd kan worden.
Zorg voor ander knaagmateriaal als stokken van een knotwilg. Zelfs konijnen kunnen eruit zien als honden als ze door de kamer komen rennen met een stok in de bek.
Een kattenkrabpaal is ook een feest voor knagende/gravende konijnen en geschilkt als luierplek.