Senioren
Deze site wordt binnenkort vernieuwd. Onze facebookpagina: Bunnybin seniorkonijnen is wel bereikbaar en up-to-date.

BunnyBin is bij veel konijnenliefhebbers een ‘begrip'. Nu we zelf niet meer als opvang bestaan, maar nog veel vragen krijgen en beantwoorden, hebben we gemerkt dat er behoefte is aan bemiddeling voor oudere konijnen. Inmiddels hebben we al vele senioren aan een nieuw thuis kunnen helpen.
Daarom dus deze pagina met oudere konijnen die een nieuw thuis zoeken. Veelal zijn dit konijnen die nog bij hun baasje wonen. De partner van dit konijn is overleden en men wil minderen of stoppen met het houden van konijnen, maar het konijn alleen laten is geen optie. Dit kunnen we goed begrijpen, vandaar ook dat we met dit initiatief gestart zijn. Vaak is het brengen van een ouder konijn naar een opvang zeer stressvol en soms gebeurt het dat het dier dan overlijdt. Wanneer ze meteen een nieuw maatje krijgen na verhuizing gaat het meestal wel goed, is onze ervaring.

Op deze pagina kun je konijnen vinden vanaf ongeveer 7 jaar (kleinere rassen). Voor grotere rassen zoals de Franse hangoor of Vlaamse reus geldt een leeftijd van 4/5 jaar.

Zoek je voor jouw senior-konijn een nieuw thuis? Stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende gegevens:
• leeftijd konijn;
• ram/voedster;
• binnen/buiten wonend;
• wanneer voor het laatst geënt;
• evt. gezondheidsproblemen, nu of in het verleden;
• karakterbeschrijving;
• volledige adresgegevens.
Stuur een foto van het konijn als bijlage in de mail mee (zie voorbeelden bij wij zoeken baas). Graag een foto waarvan het konijn de meeste ruimte beslaat.

De mail wordt beantwoord door Veronica en Irma zorgt voor de informatie op de site.

Wij bemiddelen dus tussen de huidige eigenaar en het eventuele nieuwe baasje. Het koppelen, huisvesten en verzorgen dient te geschieden op de BB-manier. Zie hiervoor de informatie op de site. Eventueel kunnen wij of een andere opvang je helpen bij het koppelen. De meeste opvangen willen hier aan meewerken. Het is niet de bedoeling dat het konijn in de opvang achterblijft, mocht de koppeling onverhoopt niet lukken. Uiteraard kun je ons via de mail altijd om advies vragen.

Wanneer er een afspraak is gemaakt, vergeet dan niet aan het nieuwe baasje wat van je eigen voer mee te geven en vertel ook of je konijn groenvoer is gewend en welk soort groenvoer. Dit om de gezondheid van je konijn optimaal te houden.

Het opnemen van een ouder dier neemt waarschijnlijk ook de verantwoordelijkheid voor (ziekte)kosten met zich mee en evt inslapen. Daarom zouden de eigenaren die afstand doen en de eigenaren die opnemen kunnen komen tot een afspraak wat betreft tegemoetkoming in de te verwachten kosten. We spreken uit persoonlijke ervaring, zonder respectloos te willen klinken: het is toch net als bij oudere auto's en oudere mensen .. de kosten nemen toe met de jaren. De eigenaar die afstand doet is dus van die kosten af, maar wil wel graag dat zijn/haar dier niet onnodig zal lijden. Als een ouder konijn problemen krijgt met het bewegingsapparaat of urine ontlasting laat lopen, dan is het aanbrengen van anti-madenmiddel een grote aanrader (rearguard of anti-maden, zie webwinkeltje BunnyBin). De nieuwe eigenaar neemt dus ook een financiële verantwoordelijkheid op zich. Men zou hierover kunnen spreken en afspraken maken.

Ben je op zoek naar een ouder konijn en je vindt hieronder een konijn dat je aanspreekt, kun je een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij nemen dan contact op met de huidige eigenaar en brengen jullie dan in contact met elkaar. Voor de senioren die bij een opvang zitten, kun je rechtstreeks met de betreffende opvang contact opnemen.

Het spreekt voor zich dat we graag een mail ontvangen over de geslaagde koppeling en hoe het met de oudjes gaat (met foto!), dit kunnen we dan ook weer op onze Facebook-pagina of web-log plaatsen. In ieder geval dien je door te geven, wanneer en waar je konijn herplaatst is, zo houden we de site actueel.

Wij vragen voor deze bemiddeling geen geld, maar uw donatie is zeer welkom op rekeningnummer: NL27 INGB 0009 2225 85 ten gunste van het BunnyBin-fonds, waarmee we andere opvangen helpen.